Ladataan... Ladataan...

Mansikka-taatelipiirakka

Valmistusaineet 16:lle
100 g Margariini 60 %, keskiarvo
0.1 tl Ruokasuola
2 rkl Vesi
3 dl Täysjyvävehnäjauho
TÄYTE:
1 g Sahrami
1 dl Rasvaton maito
6 rkl Hunaja
0.5 tl (jauhettu) Inkivääri, kuivattu, sokeroimaton
0.15 tl Neilikka
1 g Muskottipähkinä, kuivattu
2 dl Eila ruokakerma 10 %
100 g Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta
20 g Kananmuna, kuoreton
5 dl Mansikka
100 g Taateli, kuivattu kivetön pehmeä
Ohjeet

Nypi pohjan ainekset keskenään ja painele taikina piirakkavuokaan.

Laita kattilaan maito, hunaja ja mausteet ja kuumenna kiehumispisteeseen. Nosta pois liedeltä.

Riko munien rakenne, sekoita ruoka kerma joukkoon. Vatkaa seos kattilaan.

(Sulata ja) Asettele mansikat piirakkapohjalle. Puolita pohjalle myös taatelit.

Kaada kermaseos päälle.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt kunnolla.

Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Yksi annos sisältää 165 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":68,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":81},"weight":{"fat":7.37,"alcohol":0,"protein":3.93,"carbohydrates":19.61,"saturated_fat":2.57,"sugar":8.53,"fibre":2.46,"salt":0.15},"percent_raw":{"fat":0.4131388625289623,"alcohol":0,"protein":0.09803123736563962,"carbohydrates":0.48882990010539823},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":49},"total":{"kcal":165,"weight":44.62,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":76.56},"item_type":"recipe","recipe_id":1024825,"servings":16}}

 
Sulje