Ladataan... Ladataan...

Mansikka-vesimelonisorbetti

Valmistusaineet 8:lle
400 g Vesimeloni, kuorittu
300 g Mansikka
3 rkl Hedelmäsokeri
0.5 dl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
0.5 dl Vesi
Ohjeet

Paloittele vesimeloni ja puolita mansikat sekoituskulhoon. Lisää sokeri ja mehu ja jääkylmä vesi. Soseuta tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Kaada laakeaan rasiaan ja anna jäätyä pakastimessa 1-2 tuntia välillä 2-3 kertaa sekoittaen.

Kun sorbetti on kohmeinen, mutta ei umpijäässä, kauho se neljään maljaan ja tarjoile heti.

Vinkki

Jos jälkiruoalla tai välipalalla on kiire, jätä vesi pois ja sekoita joukkoon pari desilitraa jäämurskaa ja tarjoa heti. Jäämurskaa saat jääpaloista laittamalla ne esim. kahteen päällekkäiseen muovipussiin ja murskaamalla jääpaloja työlaudalla puisella muusinuijalla, kattilanpohjalla tms. tai hakkaamalla jääpussia työlautaan.

Yksi annos sisältää 55 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":1,"alcohol":0,"protein":3,"carbohydrates":51},"weight":{"fat":0.14,"alcohol":0,"protein":0.66,"carbohydrates":11.57,"saturated_fat":0,"sugar":11.47,"fibre":1.27,"salt":0},"percent_raw":{"fat":0.024676340137635557,"alcohol":0,"protein":0.052343751807105716,"carbohydrates":0.9229799080552588},"percent":{"fat":2,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":92},"total":{"kcal":55,"weight":25.110000000000003,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":104.78},"item_type":"recipe","recipe_id":1024180,"servings":8}}

 
Sulje