Ladataan... Ladataan...

Marianne-rahkakakku

Valmistusaineet 12:lle
1) Pohja
200 g domino-keksejä
50 g voita
2) Marianne-vaahto
1 dl kiehuvaa vettä
5 lehti liivatelehtiä
1 prk maitorahkaa
120 g marianne crush -leivontakaramelleja
2.5 dl vaahtoavaa kermaa (19% rasvaa)
3) Marjahyydyke
4 lehti liivatelehteä
1 dl sokeria
400 g vadelmia
1 dl kiehuvaa mehua
Ohjeet

Murenna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele muruseos leivinpaperillavuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon Marianne Crush sekä rahka. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.
Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota liivatelehtiä 5 min ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle.
Hyydytä kakkua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Vinkki

Resepti on peräisin Fazerin leivontaohjeista. Ohje on 12 hengelle.

Yksi annos sisältää 277 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":117,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":137},"weight":{"fat":12.64,"alcohol":0,"protein":5.54,"carbohydrates":33.51,"saturated_fat":8.21,"sugar":27.48,"fibre":1.67,"salt":0.17},"percent_raw":{"fat":0.4213957255015849,"alcohol":0,"protein":0.08205320982063384,"carbohydrates":0.4965510646777813},"percent":{"fat":42,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":50},"total":{"kcal":277,"weight":89.22,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":131.08},"item_type":"recipe","recipe_id":73403,"servings":12}}

 
Sulje