Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Nosta puiset grillitikut lämpimään veteen. Silloin ne eivät kärähdä. Sekoita keskenään kalakastike, sitruunamehu ja inkivääri kulhossa. Leikkaa kirjolohifilee kuutioiksi (2-3 cm) ja nosta kulhoon. Kääntele ja anna marinoitua noin 10 minuuttia.
Peitä uunipelti gourmanda ruuanlaittopaperilla. Jos käytät leivinpaperia, kuumenna uuni vain 225 asteeseen. Pujottele kirjolohipalat tikkuihin, nosta vartaat pellille ja työnnä uunin keskiosaan. Kypsennä vain 2-4 minuuttia, 225 asteessa 1 minuutti pidempään. Älä kypsennä pidempään, ettei kirjolohi kuivu.
Kirjolohivartaiden seuraksi maistuvat mm. makeat chilikastikkeet, höyrytetyt kasvikset kuten parsa- ja kukkakaali sekä melonisalsa.