Ladataan... Ladataan...

Marinoidut lohivartaat

Valmistusaineet 4:lle
500 g Lohifilee
2 rkl Thai kalakastike
1 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
1 tl (raastettu) Inkivääri, raastettu
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Nosta puiset grillitikut lämpimään veteen. Silloin ne eivät kärähdä.

Sekoita keskenään kalakastike, sitruunamehu ja inkivääri kulhossa. Leikkaa lohifilee kuutioiksi ( 2-3 cm) ja nosta palat kulhoon. Kääntele ja anna marinoitua noin 10 minuuttia.

Peitä uunipelti gourmanda ruuanlaittopaperilla. Jos käytät leivinpaperia, kuumenna uuni vain 225 asteeseen.

Pujottele lohipalat tikkuihin, nosta ne pellille ja työnnä uunin keskiosaan. Kypsennä vain 2-4 minuuttia, 225 asteessa 1 minuutti pidempään. Älä kypsennä pidempään, ettei lohi kuivu.

Vinkki

Lohivartaiden seuraksi maistuvat mm. makeat chilikastikkeet, höyrytetyt kasvikset kuten parsa- ja kukkakaali sekä melonisalsa.

Yksi annos sisältää 250 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":151,"alcohol":0,"protein":95,"carbohydrates":4},"weight":{"fat":16.89,"alcohol":0,"protein":23.95,"carbohydrates":1.09,"saturated_fat":3.25,"sugar":0.5,"fibre":0.01,"salt":2.19},"percent_raw":{"fat":0.6027938830567363,"alcohol":0,"protein":0.3799685335967619,"carbohydrates":0.017237583346501814},"percent":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":38,"carbohydrates":2},"total":{"kcal":251,"weight":47.88,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":136.75},"item_type":"recipe","recipe_id":1024358,"servings":4}}

 
Sulje