Lisäksi tarvitset 2 tl Provencen yrttiseosta.
Sekoita ensin marinadin ainekset. Pane liha kulhoon ja kaada marinadi päälle. Nosta lihan päälle paino niin, että liemi peittää lihan. Nosta kulho jääkaappiin ja anna sen olla siellä seuraavaan päivään. Voit marinoida lihan myös pakastepussissa.
Ota liha lämpiämään hyvissä ajoin ennen paistamista. Suoraan jääkaapista otettu liha jäähdyttää pannun ja estää ruskistumisen. Pyyhkäise lihasta ylimääräinen marinadi talouspaperilla.
Säädä levyn teho hiukan alle maksimilämmön, sillä pihvejä paistettaessa pannun pitää olla melko kuuma. Laita pannulle paistorasvaksi esimerkiksi rypsiöljyä ja hiukan kiinteää rasvaa, jonka kiehuminen ja väri auttavat päättelemään pannun kuumuuden.
Kun rasva lakkaa kiehumasta, aloita paistaminen. Älä lataa pannua täyteen kerralla, jotta se ei jäähdy liikaa. Korkeintaan kaksi kolmasosaa pannun pohjan pinta-alasta saa peittyä paistettavalla ruoalla.
Älä ripottele suolaa lihalle paiston aikana, sillä se imee lihasta kosteutta ja vähentää sen mehevyyttä. Lisää suola vasta lautasella – tai älä lisää sitä lainkaan.
Tarjoa pihvit valmiiden, lämmitettyjen valkosipuliperunoiden kera.