Ladataan... Ladataan...

Marinoidut paprikat

Valmistusaineet 10:lle
450 g Paprika, punainen
6 tl Oliiviöljy
2 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
0.5 tl Merisuola, vuorisuola
0.3 tl (jauhettu) Mustapippuri
1 tl Basilika, tuore
Ohjeet

Leikkaa huuhdotut paprikat pitkittäin kahtia ja poista kanta, siemenet ja sisällä oleva vaalea osa. Voit paahtaa paprikat myös kokonaisina niitä välillä kääntäen. Poista kanta ja sisukset (yhden paprikan kanta ja sisukset painavat 15-20 g) silloin vasta suikaloinnin yhteydessä.

Nosta parikan puolikkaat kupera puoli ulospäin uuniritilän tai -pellin päällä levitetylle foliolle. Paahda uunissa mahdollisimman lähellä grillivastusta tai ylälämpöä, kunnes kuori mustuu. Sujauta paprikat kuumina muovipussiin ja anna olla siellä noin 20 minuuttia. Irrota kuoret vetämällä ja kaapimalla. Jos joku kohta ei irtoa, anna sen jäädä paprikaan. Jos kotona on kaasuliesi, paahda paprikat kokonaisina metallipihdeillä käännellen liekin päällä.

Suikaloi kuoritut paprikat, nosta ne kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu ja mausteet. Anna marinoitua kylmässä yön yli tai pidempään, tai huoneenlämmösä muutama tunti ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle tuoretta oreganoa, basilikaa tai timjamia ennen tarjoilua.

Vinkki

Marinoidut paprikat maistuvat sellaisenaan lisukkeena, voileivän päällä tai salaattiin sekoitettuna.

Yksi annos sisältää 37 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":26,"alcohol":0,"protein":2,"carbohydrates":9},"weight":{"fat":2.89,"alcohol":0,"protein":0.42,"carbohydrates":2.14,"saturated_fat":0.42,"sugar":2.03,"fibre":0.92,"salt":0.31},"percent_raw":{"fat":0.7170710366513863,"alcohol":0,"protein":0.0466230051744544,"carbohydrates":0.23630595817415928},"percent":{"fat":72,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":36,"weight":9.13,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":51.14},"item_type":"recipe","recipe_id":1024009,"servings":10}}

 
Sulje