Painele sulanut taikina keraamiseen vuokaan tai metalliseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halkaisija 25-26 cm). Ripottele pohjalle jäiset marjat. Kuori päärynä (saa olla yli 200 g) ja paloittele se siemenkota poistaen.
Vatkaa kermaviili, maito, muna, perunajauhot ja sokerit hyvin sekaisin. Liruttele kermaviiliseosta vähän marjojen päälle ja levitä pinnalle päärynäkuutiot. Kaada loput kermaviiliseoksesta tasaisesti päärynöiden päälle. Ravistele kevyesti.
Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Piirakkapohja mehevöityy herkullisen pehmeäksi kylmässä muutamassa tunnissa, joten se on ensimmäisenä ja toisena päivänä vähän erilaista.
Voit käyttää myös muita happamia marjoja. Makea päärynä makeuttaa myös marjat, joten sokeria ei tarvita kovin paljon. Sokerin voit halutessasi vaihtaa makeutusaineeseen.