Ladataan... Ladataan...

Mausteinen kasviskuskus

Valmistusaineet 4:lle
3 dl kikherneitä
3 dl kuskusia
5 dl kiehuvaa vettä
0.5 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 kpl sipulia
200 g Parsakaalia
200 g Kesäkurpitsaa
2 varsi lehtisellerinvarsia
3 kpl (iso) tomaatteja
2 kpl (pieni) vihreää, tuoretta chilipaprikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
1 tl (rouhittu) juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl inkiväärijauhetta
0.5 tl (jauhettu) neilikkaa
Ohjeet

Lisäksi tarvitset tuoretta korianteria tai persiljaa.

Liota kikherneitä yön yli. Kaada liotusvesi pois. Keitä kypsiksi.
Mittaa kuskus kattilaan. Kaada kiehuva vesi päälle. Sekoita suola joukkoon. Anna turvota kannen alla 30 minuuttia ilman lieden lämpöä. Lorauta valmiin kuskusin joukkoon oliiviöljy.
Pese ja paloittele kasvikset. Chilit saavat jäädä kokonaisiksi.
Lisää kuumalle paistinpannulle oliiviöljy ja kasvikset. Kypsennä 5–10 minuuttia. Ripottele joukkoon mausteet. Jatka kypsennystä muutaman minuutin ajan.
Lisää kasvisten joukkoon kuskus ja kikherneet. Sekoita ja kuumenna hetki. Lisää ennen tarjoilua runsaasti silputtua korianteria tai persiljaa.

Vinkki

Voit nopeuttaa ohjetta käyttämällä säilöttyjä kikherneitä. Ne ovat huuhtelun jälkeen valmiita käytettäväksi. Kuskusin voi korvata kotimaisella rikotulla ohrasuurimolla.

Yksi annos sisältää 482 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":180,"alcohol":0,"protein":53,"carbohydrates":249},"weight":{"fat":19.65,"alcohol":0,"protein":12.92,"carbohydrates":61.06,"saturated_fat":2.64,"sugar":9.38,"fibre":9.77,"salt":1.35},"percent_raw":{"fat":0.3740326250091224,"alcohol":0,"protein":0.10931694361857741,"carbohydrates":0.5166504313723002},"percent":{"fat":37,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":52},"total":{"kcal":482,"weight":116.76999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":576.41},"item_type":"recipe","recipe_id":303,"servings":4}}

 
Sulje