Ladataan... Ladataan...

Mausteinen lihapata

Valmistusaineet 4:lle
800 g naudan sisäpaistia
2 tl kanelia
2 tl paprikajauhetta
2 tl currya
8 kpl keitettyjä perunoita
Reseptin osa 2
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 kpl sipuli
4 kynsi valkosipulinkynsiä
3 dl vettä
2 tanko kanelitankoja
6 kpl kokonaisia neilikoita
0.5 rkl kardemummaa
0.5 dl sitruunamehua
2 rkl sitruunankuorta
Ohjeet

Paloittele paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Mittaa mausteet astiaan. Pyörittele lihapalat mausteseoksessa ja laita ne tiiviissä astiassa jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi tai esim. yön yli.

Ruskista lihapalat kahdessa erässä paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet, vesi sekä muut mausteet. Raasta sitruunan kuoriosa liemen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi liedellä ja siirrä pata uuniin. Anna hautua 175 asteessa n. 40min. Lisää pataan sitruunamehu ja anna hautua vielä n. 10min. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Yksi annos sisältää 840 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":504,"alcohol":0,"protein":222,"carbohydrates":114},"weight":{"fat":56.68,"alcohol":0,"protein":56.2,"carbohydrates":28.78,"saturated_fat":20.88,"sugar":1.99,"fibre":5.57,"salt":0.2},"percent_raw":{"fat":0.6001212311667433,"alcohol":0,"protein":0.2644316415472112,"carbohydrates":0.13544712728604555},"percent":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":14},"total":{"kcal":841,"weight":170.29999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":442.58},"item_type":"recipe","recipe_id":333898,"servings":4}}

 
Sulje