Ladataan... Ladataan...

Mausteinen tonnikalalasagne

Valmistusaineet 4:lle
14 kpl lasagnelevyjä
1) Tonnikalakastike
2 kpl sipulia
3 kynsi valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 rkl Sokeri
2 tlk tomaattimurskaa
1 kpl kasvisliemikuutiota
2 dl vettä tai viiniä
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
0.5 dl (chili)ketsuppia
1 rkl provencen yrttiseosta
2 prk tonnikalaa
1 dl (silputtu) silputtua tilliä
2) juustokastike
4 viipale Sinihomejuustoa
2) Juustokastike
2 rkl voita tai margariinia
0.5 rkl mietoa curry-tahnaa
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 rkl sinappia
1 tl suolaa
0.25 tl (jauhettu) valkopippuria
3) Päälle
2 dl (raastettu) juustoraastetta
Ohjeet

Valmista tonnikalakastike silppuamalla sipulit ja hienontamalla valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilput pehmeiksi öljyssä. Lisää sokeri ja jatka kypsentämistä hetki.
Kaada kattilaan tomaattisäilykkeet ja neste. Lisää liemikuutio ja mausteet.
Hauduta kastiketta vähintään puoli tuntia, mieluimmin kauemmin. Lisää tonnikala kypsän tomaattikastikkeen joukkoon. Tarkista maku.
Sulata juustokastikkeen rasva kattilassa, lisää ensin currytahna ja sitten jauhot, älä ruskista. Kaada maito sekoittaen jauhoihin. Lisää murenneltu homejuusto, keitä hiljalleen viisi minuuttia. Mausta.
Lado lasagnevuokaan vuorotellen pastalevyjä, kastikkeita ja juustoraastetta. Jätä juustokastikekerros päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia.

Yksi annos sisältää 804 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":278,"alcohol":0,"protein":178,"carbohydrates":348},"weight":{"fat":30.58,"alcohol":0,"protein":44.01,"carbohydrates":85.98,"saturated_fat":14.17,"sugar":32.88,"fibre":7.83,"salt":5.2},"percent_raw":{"fat":0.346146202400221,"alcohol":0,"protein":0.22135179973616545,"carbohydrates":0.43250199786361365},"percent":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":22,"carbohydrates":43},"total":{"kcal":804,"weight":220.64999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":755.94},"item_type":"recipe","recipe_id":1380,"servings":4}}

 
Sulje