Huuhtele linssit juoksevan veden alla siivilässä.
Silppua kaksi sipulia. Halkaise loput kolme ja leikkaa niistä ohuita renkaan puolikkaita.
Kuullota sipulisilppua pienessä öljymäärässä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia, 5–10 minuuttia.
Sekoita valutetut linssit sipulisilpun kanssa isossa kattilassa. Lisää mausteita ja suolaa vähitellen, makusi mukaan.
Kaada seoksen päälle 1,5 litraa kylmää vettä ja keitä 10–15 minuuttia ilman kantta. Linssien pitää olla hieman pehmenneitä, mutta ei muhentuneita.
Lisää riisi kattilaan. Keitä reilulla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt seokseen.
Hauduta tämän jälkeen vielä 20 minuuttia kannen alla, miedolla lämmöllä.
Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
Tällä välin paista loput sipulirenkaat kevyesti öljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
Laita riisiseos laakeaan tarjoiluastiaan ja sipulirenkaat päälle.
Tarjoa esimerkiksi mausteisten makkaroiden tai savustetun kalkkunan kanssa.
Maistuu myös sellaisenaan, lämpimänä tai kylmänä.