Ladataan... Ladataan...

Meksikolainen papukeitto

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl sipuli
2 kynsi valkosipulinkynsiä
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl ruokaöljyä
400 g säilykepapuja
4 rkl sitruunan mehua
1.2 l vettä
6 rkl salsakastiketta
250 g vähärasvaista paistijauheliha (rasvaa 10%)
1 kpl tuore chilipalko viipaleina
0.25 tl suolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippurirouhetta
Ohjeet

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää paprikajauhe, chili ja tomaattipyree. Kuullota vielä hetki ja lisää vielä pavut, sitruunamehu ja vesi. Keitä 10-15 minuuttia. Ruskista sillä välin jauheliha ja mausta se kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lisää keittoon salsakastike, chilipalko- tai jalapenoviipaleet ja jauheliha. Mausta keitto suolalla ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile ja nauti.

Yksi annos sisältää 456 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":135,"alcohol":0,"protein":145,"carbohydrates":176},"weight":{"fat":14.84,"alcohol":0,"protein":35.97,"carbohydrates":43.52,"saturated_fat":4.28,"sugar":5.72,"fibre":22.87,"salt":0.65},"percent_raw":{"fat":0.2957306916323961,"alcohol":0,"protein":0.3186944522572748,"carbohydrates":0.38557485611032905},"percent":{"fat":30,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":456,"weight":127.85000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":542.56},"item_type":"recipe","recipe_id":181104,"servings":4}}

 
Sulje