Ladataan... Ladataan...

Meloni-kurkkusalsa

Valmistusaineet 6:lle
150 g Verkkomeloni / cantaloupemeloni, kuorittu
100 g Kurkku
50 g Ruohosipuli
2 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
3 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
3 g Sitruuna, punnittu kuorineen
0.3 tl Ruokasuola
0.3 tl Mustapippuri
2 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Leikkaa meloni ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita joukkoon vastapuristettu sitruuna- tai limemehu, öljy, ripaus suolaa, mustapippuria myllystä sekä raastettua sitruunan kuorta (pese ja kuivaa sitruuna hyvin ennen raastamista) ja hienonnettua persiljaa.

Vinkki

Nauti salsa esim. kalan tai broilerin kastikemaisena lisukkeena tai pienenä alkupalana ruokalusikasta tai pienen leivän päälle levitettynä. Voit käyttää yrtiksi myös tuoretta kirveliä.

Salsa säilyy viileässä 2-3 päivää.

Yksi annos sisältää 31 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":2,"carbohydrates":7},"weight":{"fat":2.36,"alcohol":0,"protein":0.41,"carbohydrates":1.71,"saturated_fat":0.14,"sugar":1.32,"fibre":0.53,"salt":0.32},"percent_raw":{"fat":0.7153176441987125,"alcohol":0,"protein":0.05464660003741077,"carbohydrates":0.23003575576387683},"percent":{"fat":72,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":23},"total":{"kcal":30,"weight":6.790000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":58.85},"item_type":"recipe","recipe_id":1024390,"servings":6}}

 
Sulje