Sulata suklaa vesihauteessa (vesi ei saa kiehua) tai paksupohjaisessa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Suklaa sulaa alhaisessa lämmössä. Sekoita. Kun suklaa on sulanut tasaiseksi, nosta kattila pois levyltä. Lisää keltuaiset yksitellen ja sekoita koko ajan. Lisää haalea kahvijuoma ja jatka sekoittamista. Jos seos muuttuu ryynimäiseksi, jatka sekoittamista, kunnes rakenne silenee.
Vatkaa valkuaisia hetken aikaa, lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kuohkeaa ja kiinteää. Sekoita nokare vaahtoa suklaaseoksen joukkoon, lisää toinen nokare, sekoita ja kaada seos lopun valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jaa mousse kuuteen pieneen annoslasiin tai espressokuppiin. Nosta jääkaappiin. Voit valmistaa jälkiruoan jo edellisenä päivänä. Nosta se huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen tarjoilua.