Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Puolita purjo tai osa purjoa koosta riippuen ja huuhdo hyvin. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi ja ota osa vihreästä osasta erikseen lisättäväksi keittoon vasta loppuvaiheessa. Kuutioi kuoritut porkkanat.
Kuumenna vesi ja kalaliemikuutiot tai itsekeitetty kalaliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon sipulit, porkkanat, perunat ja purjo. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä poreillen 15 minuuttia.
Halkaise sillä välin kesäkurpitsa ja viipaloi se . Jos keskusta on pehmeä, poista se ennen viipaloimista. Leikkaa lohi paloiksi ja hienonna tilli.
Lisää kesäkurpitsa ja purjon vihreä osa keittoon ja anna kypsyä viitisen minuuttia. Nosta lohipalat keittoon, mausta pippurilla ja tarvittaessa vähän suolalla ja anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Tarkista maku ja sekoita joukkoon varovasti tilli. Käännä lämpö pois ja anna keiton tekeytyä muutama minuutti kannen alla ennen ruokailua.
Keiton kanssa maistuu ruisleipä.