Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise purjo ja huuhdo hyvin. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli. Lado muikut vuokaan ja ripottele alle, väliin ja päälle purjoa ja tilliä. Kaada ruoka7% kulhoon. Lisää pahvitölkkiin kolme ruokaluskallista vettä, hölskytä ja kaada kulhoon. Sekoita joukkoon tomaattipyree, suola ja pippurit. Kaada seos tasaisesti vuokaan ja ravistele keyesti. Peitä foliolla ja nosta uunin alimmalle ritilätasolle. Kypsennä n. 45 minuuttia muikkujen koosta riippuen. Poista folio kypsymisen loppuvaiheessa.
Nauti muikut lämpiminä perunoiden ja kasvisten sekä salaatin/raasteen kera.
Isompien muikkujen pyrstöt ja eväät ovat aika kovia, poista ne vaikka saksilla ennen ruoan valmistusta.