Ladataan... Ladataan...

Munakoiso- ja paprikaviipaleet parilapannulla

Valmistusaineet 4:lle
300 g Munakoiso
200 g Paprika, punainen
0.5 tl Merisuola, vuorisuola
Ohjeet

Leikkaa munakoiso pitkittäin 2-3 millimetrin viipaleiksi. Nosta kuumalle parilapannulle ja pariloi muutama minuutti käännellen. Vähennä lämpöä välillä tarvittaessa. Voit halutessasi sipaista viipaleiden pintaan vähän öljyä ennen pariloimista, mutta se ei ole välttämätöntä. Munakoiso imee itseensä öljyä kuin sieni ja hyvää tulee ilman öljyäkin. Ripsauta viipaleiden pinnalle vähän suolaa.

Munakoisokiehkurat: leikkaa munakoisosta poikittain hyvin ohuita viipaleita, 1-2 mm. Levitä ne rivakasti parilapannulle ja ala käännellä saman tien. Parila ei saa olla liian kuuma, etteivät viipaleet ja varsinkaan kiehkurat pala.

Paprikaviipaleet: leikkaa paprika ohuiksi viipaleiksi ja pariloi hetken aikaa kerran kääntäen. Paprikaviipaleet saavat jäädä hivenen rapsakoiksi.

Vinkki

Munakoisoviipaleet kypsyvät hetkessä ja ovat herkullista tarjottavaa sekä kylmänä alkupalana esim. antipastojen yhteydessä että lämpimänä lisukkeena. Voit valmistaa kumpaakin myös kesällä grillissä sileän tai uurretun parilalevyn päällä. Samalla lailla voit pariloida myös kesäkurpitsaa pyöreinä tai pitkinä viipaleina.

Yksi annos sisältää 28 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":3,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":19},"weight":{"fat":0.35,"alcohol":0,"protein":1.43,"carbohydrates":4.63,"saturated_fat":0.05,"sugar":4.43,"fibre":2.88,"salt":0.77},"percent_raw":{"fat":0.11517368041201966,"alcohol":0,"protein":0.208409505026921,"carbohydrates":0.6764168145610593},"percent":{"fat":12,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":68},"total":{"kcal":28,"weight":14.54,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":125.78},"item_type":"recipe","recipe_id":1024119,"servings":4}}

 
Sulje