Ladataan... Ladataan...

Munat Bénédict

Valmistusaineet 2:lle
1 viipale jyväistä leipää
50 g Saunapalvikinkkua
2 kpl kananmunia
0.5 dl hollantilaiskastiketta
3 rkl (silputtu) silputtua, tuoretta ruohosipulia
1 tl voita
Ohjeet

Valmista uppomunat. Kiehauta vettä ja alenna sitten lämpöä niin, että vesi vain poreilee hieman. Riko munat yksi kerrallaan vaikkapa kuppiin ja liu'uta ne varovasti poreilevaan veteen. Kypsennä 3-4 minuuttia, kunnes valkuainen peittää keltuaisen. Ota munat vedestä varovasti reikäkauhalla ja anna niiden kuivahtaa.

Paahda leipä, levitä sille voita ja päällystä se kinkulla. Aseta uppomunat kinkun päälle. Lisää päällimmäiseksi hollandaisekastiketta ja koristele silputulla ruohosipililla.

Yksi annos sisältää 288 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":216,"alcohol":0,"protein":52,"carbohydrates":20},"weight":{"fat":24.16,"alcohol":0,"protein":13.14,"carbohydrates":5.09,"saturated_fat":7.57,"sugar":0.31,"fibre":0.55,"salt":0.96},"percent_raw":{"fat":0.7488890986289338,"alcohol":0,"protein":0.1810585069487777,"carbohydrates":0.07005239442228858},"percent":{"fat":75,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":7},"total":{"kcal":289,"weight":51.78,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":120.3},"item_type":"recipe","recipe_id":34166,"servings":2}}

 
Sulje