Ladataan... Ladataan...

Mustaherukkainen jänispata

Valmistusaineet 6:lle
800 g Jänis
5 tl Rypsiöljy
400 g Keltajuuri
2 kpl Sipuli
100 g Siitakesieni
0.25 tl Ruokasuola
0.3 tl Liquorice & Herbs-maustesekoitus
0.5 dl Mustaherukkamehutiiviste
2.5 dl Vesi
200 g Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
2 kpl Kanaliemikuutio
0.5 rkl Soijakastike
1 rkl Timjami, tuore
Ohjeet

(Poista kalvot ja) leikkaa jänis patapaloiksi. Ruskista nopeasti padan pohjalla öljyssä. Mausta suolalla ja lakritsanjuuri-mausteella.

Kuori ja paloittele sipulit ja keltajuuret (/raitajuuret/punajuuret) lopuksi joukkoon. Lisää myös siitakkeet. Jatka paistamista vielä hetki.

Lisää mehutiiviste, vesi, ranskankerma, liemikuutiot, soijakastike ja timjamin oksat.

Keitä kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes jänis on mureaa.

Vinkki

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja/keitetyn kukkakaalin ja porkkanoiden kera.

Yksi annos sisältää 328 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":156,"alcohol":0,"protein":123,"carbohydrates":49},"weight":{"fat":17.2,"alcohol":0,"protein":30.38,"carbohydrates":12.12,"saturated_fat":5.49,"sugar":10.81,"fibre":2.6,"salt":2.53},"percent_raw":{"fat":0.4765305325081207,"alcohol":0,"protein":0.37416640971823717,"carbohydrates":0.14930305777364217},"percent":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":37,"carbohydrates":15},"total":{"kcal":328,"weight":81.13,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":327.73},"item_type":"recipe","recipe_id":1027464,"servings":6}}

 
Sulje