Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä paperiset muffinssivuoat metalliseen muffinssivuokaan tai uunipellin päälle.
Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään (sämpyläjauhoa 1,25 dl) ja lisää joukkoon tuoreet tai jäiset mustikat. Vatkaa muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maito, rahka ja rasva (sähkövatkaimella).
Lisää jauho-mustikkaseos joukkoon ja nosta lusikallinen taikinaa muffinssivuokiin. Kypsennä 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 13-15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Älä kypsennä liian pitkään.
Pakasta osa muffinsseista heti, kun ne ovat kunnolla jäähtyneet ja jääkaapissa kylmenneet. Muffinssit säilyvät muoviin kietaistuina hyvin seuraavaan päivään.
Pölläytä muffinssien pinnalle vähän tomusokeria.