Ladataan... Ladataan...

Mustikkapiirakka

Valmistusaineet 8:lle
1.5 dl Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
0.3 dl Ruislese
1 tl Leivinjauhe
1 dl Maitorahka rasvaton, vähälaktoosinen
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
50 g Margariini 60 %, keskiarvo
2 rkl Makeutusaine aspartaami, jauhe
0.15 dl Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
8 dl Mustikka
1 rkl Perunajauho
3 rkl Makeutusaine aspartaami, jauhe
Ohjeet

Sekoita keskenään sämpyläjauhot, leseet ja leivinjauhe.

Vatkaa toisessa kulhossa hyvin sekaisin rahka (huom! pyöreässä rahkapurkissa on 250 g), muna ja 60%:nen rasva ja makeutusaine. Sekoita jauhoseos joukkoon ja kaada leivinpaperin päälle. Painele vähän lastalla ja ripottele pinnalle sämpyläjauhot ja taputtele kämmenellä taikina vuokaan ja sen reunoille sopivaksi (metallivuoan halkaisija 27-28 cm). Nosta taikina paperin kanssa vuokaan ja painele kevyesti.

Survo osa mustikoista vähän, sekoita joukkoon perunajauhot ja makeutusaine. Kaada vuokaan. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen leikkaamista.

Jos piirakka tuntuu happamelta, ripottele pinnalle makeutusainetta.

Yksi annos sisältää 121 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":57},"weight":{"fat":5,"alcohol":0,"protein":3.7,"carbohydrates":13.36,"saturated_fat":1.29,"sugar":4.35,"fibre":2.87,"salt":0.3},"percent_raw":{"fat":0.3971253696196679,"alcohol":0,"protein":0.13089119644009867,"carbohydrates":0.4719834339402334},"percent":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":47},"total":{"kcal":120,"weight":30.869999999999997,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":100.48},"item_type":"recipe","recipe_id":1023609,"servings":8}}

 
Sulje