Vatkaa jauhot maidon joukkoon ja anna taikinan turvota mielellään puolisen tuntia tai pidempään. Lisää joukkoon munat, suola ja öljy.
Huuhdo nokkoset ja ryöppää ne vedesä 1-2 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja purista kevyesti kuivaksi.
Hakkaa hienoksi ja lisää lettutaikinan joukkoon tai jätä vähän isommaksi ja lisää savukalatäytteeseen.
Paista ohuita räiskäleitä (8 kpl tai enemmän) muurinpohjapannulla (pyyhi pannu öljyllä ennen paistamista) tai paistinpannulla. Tarjoa ensimmäiset letut savukalatäytteen kanssa ja toiset letut makean täytteen kanssa jälkiruoaksi.
Savukalatäyte: Sekoita hienonnettu tilli, nokkonen ja savukala kermaviilin joukkoon. Levitä letuille ensin savukalatäytettä ja ripottele päälle silputtua salaattia. Taita tai rullaa ja nauti.
Marjatäyte: Viipaloi mansikat ja levitä räiskäleille. Lisää päälle Vanilla jogurttia ja nauti.
Vinkki: Voit käyttää myös vatkattua vaniljakastiketta tms.
Voit käyttää nokkosen tilalla tuoretta tai pakastettua pinaattia.
Voit käyttää maidon sijasta myös soija-, kaura- tai riisimaitoa.
Voit käyttää myös 200 g suikaloitua palvikinkkua savukalan tilalla.
Vaihtoehtoinen broileritäyte: Paista etukäteen keittiössä tai vasta muurinpohjapannulla ennen lettujen paistamista 250 g broilerisuikaleita ja 1 suikaloitu sipuli tilkassa (2 tl) öljyä, mausta ja käytä tillin asemesta esim. persiljaa. Nosta kulhoon ja lisää kermaviili.