Mittaa maito kulhoon. Vispilöi jauhot joukkoon ja vatkaa sekaan munat. Lisää suola ja öljy. Jos on aikaa anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia, tunti tai tee taikina vaikka jo edellisenä iltana jääkaappiin. Munat voit lisätä vasta kun paistaminen alkaa. Jos taikina on liian löysää, lisää vähän vehnäjauhoja.
Pyyhkäise kuuma muurinpohjapannu öljyllä. Kaada taikina pannuun, niin että se leviää sopivan kokoiseksi räiskäleeksi. Anna paistua ja käännä. Kun räiskäle on kypsä, nosta lautaselle ja lisää päälle ruodotonta savukalaa, rukolaa tai muuta salaattia, tilliä, tomaattia ja kurkkua tai muita kasviksia. Jokainen voi paistaa oman räiskäleensä ja täyttää sen. Voit myös paistaa kaikki räiskäleet kerralla. Taikinasta tulee 8 räiskälettä, esim. neljälle joko 2 suolaista tai suolainen ja makea. Makeaksi täytteeksi sopivat esim. kauden marjat ja maustettu rahka. Läydät hausta myös mansikkatäytteiset räiskäleet.