Ladataan... Ladataan...

Mätikakku

Valmistusaineet 12:lle
9 viipale (pieni) vaaleaa paahtoleipää
18 viipale (keskik.) tummaa leipää
Koristeluun
1 pkt Tuorejuustoa
1 dl creme fraichea
300 g mätiä
Kostutukseen
1 dl kala- tai rapulientä
Lohitäyte
200 g Kylmäsavulohta
2 pkt Tuorejuustoa, esim. philadelphia
1 dl creme fraichea
2 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
0.25 tl cayennepippuria
0.25 tl mustapippuria
Raputäyte
8 dl Kuorittuja katkarapuja
3 rkl (silputtu) tilliä
1 rkl sitruunamehua
2 dl creme fraichea
0.25 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
Ohjeet

Koristelua varten tarvitset myös herneenversoja.

Pilko lohi. Sekoita se juuston, ranskankerman ja piparjuuren kanssa täytteeksi. Mausta cayennen- ja mustapippurilla.
Tee toinen täyte pilkkomalla katkaravut ja sekoittamalla ne hienonnetun tillin, sitruunankuoren ja ranskankerman kanssa. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Aseta voipaperille yhdeksän tummaa leipäviipaletta neliön muotoon. Kostuta kala- tai rapuliemellä. Levitä päälle lohitäyte.
Peitä kerroksella vaaleaa leipää ja levitä päälle katkaraputäyte. Nosta seuraavaksi päälle tummat leipäviipaleet. Kostuta ja kääri muoviin. Laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yöksi. Voit laittaa kakun päälle painoksi kevyen leikkuulaudan.
Sekoita koristelua varten ranskankerma ja juusto ja levitä seos kakun reunoille ja päälle. Koristele pinta mädillä ja painele herneenversot reunojen peitoksi.

Yksi annos sisältää 364 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":160,"alcohol":0,"protein":90,"carbohydrates":114},"weight":{"fat":17.97,"alcohol":0,"protein":22.64,"carbohydrates":28.79,"saturated_fat":8.77,"sugar":2.54,"fibre":4.95,"salt":1.02},"percent_raw":{"fat":0.44010726440265224,"alcohol":0,"protein":0.24643142107194413,"carbohydrates":0.31346131452540366},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":31},"total":{"kcal":364,"weight":86.68,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":238.72},"item_type":"recipe","recipe_id":1039,"servings":12}}

 
Sulje