Lusikoi tölkistä puolet kidneypavuista siivilään, huuhdo ja valuta. Kaada valutetut pavut eväsrasiaan ja lisää kastikkeeksi viinietikka, öljy ja mausteet ja sekoita. Lisää joukkoon paloiteltu päärynä, kurkkusuikaleet, kypsät kasvispalat ja raejuusto. Sekoita heti tai vasta työpaikalla. Lisää pinnalle revittyjä salaatinlehtiä.
Nauti täysjyväleivän kera. Voit myös tehdä heti kahden päivän annoksen, niin kaikki pavut tulee kerralla käytetyksi.
Tämä salaatti syntyy helposti silloin kun pitää kiireessä valmistaa lounassalaatti. Papu- ja kikhernesäilykkeitä on aina hyvä pitää kaapissa hätävarana ja raejuustoahan Keventäjän kaapista löytyy aina. Maitoallerginen voi vaihtaa raejuuston tofuun. Päärynän tilalle sopii omena tai joku muu hedelmä ja kasviksiksi niitä mitä jääkaapissa sattuu olemaan.