Poista tomaateista kannat ja lohko ne sekoituskannuun tai monitoimikoneen kulhoon. Irrota varsisellerin varret ja huuhdo hyvin. Leikkaa lehdet pois. Jos varren lehtipäät ovat hyviä, leikkaa ne lasikoristeiksi. Säästä myös sisimmät pienet varret lasinkoristeiksi. Jos ne ja lehtipäät eivät riitä, leikkaa isosta varresta sopivan kokoinen pätkä ja jaa se pitkittäin muutamaan osaan. Paloittele muut varret ja paprika sekoituskulhoon ja lisää noin puolet kylmästä tomaattimehusta sekä suola ja sokeri. Soseuta tasaisen hienoksi. Lisää loput tomaattimehusta ja basilikanlehdet ja surauta tasaiseksi. Maista ja mausta mustapippurilla. Jaa laseihin, lisää jääpala ja nosta jokaiseen pystyyn pätkä sellerinvartta. Tarjoa alkukeittona tai esim. helteisen päivän välipalana.
Jos haluat tehdä keiton etukäteen, valmista se basilikan lisäykseen asti. Surauta basilika joukkoon ja lisää loput tomaattimehusta vasta juuri ennen tarjoilua, silloin basilikan maku on parhaimmillaan ja keitto on muuten ehtinyt maustua.