Savukinkun sijaan voit käyttää amerikanpekonifileetä.
Kuullota silputtu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet kattilassa öljytilkassa. Lisää paloitellut porkkanat ja tomaattipyree. Pane sekaan vesi, lihaliemikuutiot ja laakerinlehti. Anna kiehua parin minuutin ajan.
Laita kattilaan huuhdeltu ja paloiteltu purjo, suikaloitu kinkku tai pekoni sekä pasta. Anna kiehua hiljalleen 4–5 minuuttia. Lisää pavut. Mausta keitto mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Kiehauta. Tarjoa esimerkiksi rapean tuoreen leivän ja parmesaanijuustoraasteen kanssa.
Porkkanan ja säilykepapujen sijaan voit käyttää valmiita pakastekasvisseoksia.
Jytyä keittoon tuo tilkka makeaa chilikastiketta. Lempeämpää lisämakua saat tuoreista yrteistä, vaikkapa basilikasta tai oreganosta.
Kinkun ja pekonin voit korvat maustetuilla nakeilla tai makkaroilla, savukalkkunaleikkeellä tai marinoidulla ja suikaloidulla broilerilla.