Kauli sulanut taikinalevy (275 g) leivinpaperin päällä metalliseen piirakkavuokaan ja reunoille sopivaksi (vuoan halkaisija 26-28 cm). Nosta leivinpaperin kanssa vuokaan ellei se ole irtopohjainen. Painele muotoonsa. Pistele taikinapohjaan reikiä haarukalla.
Leikkaa pestyt omenat ohuiksi lohkoiksi ja poista keskusta samalla ja levitä ne kauniisti vuokaan. Ripottele päälle sokeri.
Vatkaa keskenään rahka, muna, kevyt ja paksu sekä vaniljasokeri ja valuta seos tasaisesti omenaviipaleiden päälle. Voit levittää osan ruoka-munaseoksesta ensin taikinan päälle, sitten omenat ja loput seoksesta omenoiden pinnalle.
Paista noin 225 asteessa noin 25 minuuttia uunin alimmalla ritilällä. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.
Kokeile vaihteeksi myös päärynää ja raparperiaikaan raparperia.
Jos paistat piirakan keraamisessa vuoassa, esipaista pohjaa 10-15 minuuttia ennen täytteen lisäämistä.