Ota jauheliha huoneenlämpöön.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja ota esille uunipelti ja vuoraa se leivinpaperilla. Sekoita kulhossa keskenään kuidukas leseseos ja 1 dl ruokakermaa. Hienonna sipuli ja pehmitä se mikrossa. Kuutioi omena. Sekoita muna, mausteet, jäähtyneet sipulikuutiot ja jauheliha hyvin keskenään. Lisää lopuksi omenakuutiot.
Muotoile taikinasta tasainen mureke vedellä kostutetuin käsin uunipellin toiselle pitkälle sivulle. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja kypsennä n. 10 minuuttia. Ota sen jälkeen uunista ja levitä kesäkurpitsalohkot tai paksuhkot viipaleet pellille. Pirskota päälle vähän öljyä. Työnnä takasin uunin keskimmäiselle tasolle ja kypsennä vielä n. 20 minuuttia.
Laita pestyt perunat kiehumaan suolattomaan veteen.
Raasta punakaali hienoksi ja sekoita sen joukkoon hapankaali ja öljy. Mausta halutessasi persiljalla tai muulla yrtillä ja mustapippurilla.
Kaada 1 dl Ruoka 5% rypsiä pieneen kasariin. Vispilöi joukkoon paprikajauhetta ja kiehauta. Jos murekkeesta irtoaa nestettä, kaavi se leivinpaperin päältä kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi kastikkeen sekaan silputtuja yrttejä, tarkista maku ja mausta 0,25 tl:lla suolalla.
Tee kerralla isompi annos salaattia, se säilyy jääkaapissa hyvin muutaman päivän. Yksi annos mureketta painaa n. 180 g ja salaattia n. 150 g. Annos kastiketta on n. 2 rkl.