Kuori ja kuutioi omenat kattilaan. Lisää vesi ja sitruunamehu ja keitä, kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Sekoita toisessa kattilassa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Anna kiehahtaa ja keitä lientä noin 10 minuuttia.
Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista kuivaksi ja liuota kuumaan sokeriliemeen. Siirrä kattila levyltä jäähtymään.
Sekoita keskenään kylmä omenasose, jäähtynyt sokeriliemi ja jogurtti.
Kaada (silikoniseen) leipä- yms. vuokaan ja pakasta vähintään 4 tuntia. Sekoita muutamaan otteeseen pakastuksen aikana.
Tumma sokeri tuo jäätelöön karamellin värin. Käytä valkoista sokeria ja värjää omenasose vihreäksi muutamalla tipalla vihreää elintarvikeväriä, niin saat ihanan vaaleanvihreän jäätelön.
Jäätelö onnistuu myös Stevialla tai käyttämällä 50/50 Steviaa ja sokeria tai valitsemalla muita keinotekoisia makeutusaineita tai niiden sekoituksia.