Huuhdo omenat (2-3 kpl) ja poista niistä keskusta omenaporalla.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 23 cm) leivinpaperilla ja sipaise siihen vähän pullomargariinia mittaamastasi määrästä tai käytä Gourmanda ruoanlaittopaperia.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi 4-5 min. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe paakut painellen. Sekoita seos nostellen vaahdon joukkoon ja lisää keskenään sekoitetut rasvaton maito ja pullomargariini. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Ripottele kakkutaikinan pinnalle keskenään sekoitettu sokeri ja kaneli. Painele omenasuikaleet taikinan sisään, niin että kuori puoli jää näkyviin.
Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ennen leikkaamista.
Kakku on unelmaisen ilmava, kunhan vatkaat munat hyväksi vaahdoksi (4-5 min). Kakku säilyy mehevänä 3-4 päivää.
Jos maito ei sovi sinulle, vaihda se omenamehuun.
Voit jakaa taikinan ja omenasuikaleet myös muffinssivuokiin.
Omenakakusta löytyy myös gluteeniton maidoton -resepti.