Kuori perunat ja laita ne kiehumaan. Viipaloi kuoritut porkkanat ja kyssäkaali ja suikaloi kuorittu sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä. Lisää porkkana- ja kyssäkaaliviipaleet ja vokkaa hetken aikaa. Lisää tilkka vettä ja anna hautua muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä. Mausta pippurilla ja yrteillä.
Suikaloi jäävuorisalaatti ja raasta porkkana ja kurkku. Nosta kulhoon ja lisää öljy, viinietikka ja halutessasi vähän persiljaa tai tilliä.
Pinattimuhennos: Mittaa öljy paksupohjaiseen kasariin ja lisää silputtu sipuli. Kuullota pehmeäksi. Lisää pakastepinaatti, pyöräytä sekaisin ja kaada joukkoon ruokakerma. Kuumenna ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä. Kuumenna pullomargariini isossa pinnoitetussa pannussa tai kahdessa vähän pienemmässä. Lisää kampelafileet ja paista 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta kevyesti suolalla ja musta- tai valkopippurilla myllystä.