Ota pakastepinaatti sulamaan. Huuhdo ja paloittele kukkakaali ja nosta palat höyrytysritilän päälle kattilaan. Laita kukkakaalinuput kiehumaan höyrytysritilään kannen alle.
Kuori jauhoiset perunat ja lohko ne muutamaan osaan ja nosta kattilaan. Lisää vettä niin että lohkot juuri ja juuri peittyvät. Laita kiehumaan, kunnes pehmenevät (noin 15 min.).
Huuhdo ja valuta kuivaksi rukola. Huuhdo porkkanat. Kuori ja huuhdo uudelleen ja raasta ne kulhoon. Raasta myös huuhdottu kurkku ja nosta se kulhoon. Sekoita kastikkeeksi rypsiöljy ja sitruunasta puristettu mehu ja mausta mustapippurilla myllystä. Lisää rukola vasta kun salaatti nautitaan.
Kaada perunoiden keitinvesi talteen ja soseuta perunat. Lisää sulanut pinaatti, rypsiöljy ja keitinlientä n. 2½ dl perunalajikkeesta riippuen. Mausta merisuolalla ja mustapippurilla myllystä.
Paista siikafileet (125 g/kpl) pullomargariinissa n. 3 minuuttia/puoli. Nauti aterian kanssa vähäsuolaista ruisleipää ja rasvatonta piimää tai maitoa.