Ladataan... Ladataan...

Paistetut muikut ja kantarellit

Valmistusaineet 4:lle
600 g Perattu muikku
30 g Oivariini juokseva
0.5 tl Merisuola, vuorisuola
0.1 tl Mustapippuri
6 dl Kantarelli
6 tl Rypsiöljy
0.2 tl Merisuola, vuorisuola
0.1 tl Mustapippuri
1 dl Kermaviili, rasvaa 10-12 %
2 rkl Tilli, tuore
Ohjeet

Valmista ensin tillikastike. Sekoita hienonnettu tilli kermaviilin joukkoon. Mausta mustapippurilla ja halutessasi tilkalla sitruunamehua. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Puhdista kantarellit ja pilko ne koosta riippuen muutamaan osaan. Nosta sienet pinnoitettuun pannuun ja haihduta neste pois välillä sekoittaen. Lisää joukkoon rypsiöljy ja paista kevyesti. Mausta suola- ja pippuriripauksella.

Mittaa kasvirasvavalmiste esim. Oivariini (30 g=2 rkl) isoon pannuun ja kuumenna. Nostele peratut muikut pannulle. Paista koosta riippuen 3-4 minuuttia/puoli. Mausta suolaripauksella ja pippurilla.

Vinkki

Nauti aterian kanssa keitettyjä perunoita ja höyrytettyä parsakaalia.

Vaihda kantarellit muihin sieniin saatavuuden mukaan tai viljeltyihin sieniin.

Yksi annos sisältää 318 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":192,"alcohol":0,"protein":122,"carbohydrates":4},"weight":{"fat":21.16,"alcohol":0,"protein":30.43,"carbohydrates":1.1,"saturated_fat":4.28,"sugar":1.06,"fibre":1.19,"salt":1.31},"percent_raw":{"fat":0.6015473783954517,"alcohol":0,"protein":0.3845164245104233,"carbohydrates":0.013936197094125078},"percent":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":38,"carbohydrates":1},"total":{"kcal":319,"weight":60.53000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":251.47},"item_type":"recipe","recipe_id":1024691,"servings":4}}

 
Sulje