Hienonna yrtit ja sekoita joukkoon (maustettu) öljy ja ripaus suolaa. Kun teet isomman määrän yrttiöljyä, voit valmistaa sen sauvasekoittimella tai vastaavalla.
Kääntele fileet öljyssä ja nosta ne parilalevylle, kypsennä ja käännä varovasti 2-3 minuutin kuluttua ja pariloi toinen puoli. Nosta lautasille ja lisää pinnalle ripaus suolaa, vähän mustapippuria myllystä ja yrttiöljy.
Ahvenfileet kypsyvät hyvin nopeasti 2-3 minuuttia/puoli, isot fileet vähän pidempään. Kun kypsennät hiillos- tai kaasugrilliä, käytä parila- tms. levyä tai kypsennä fileet yrttiöljyllä maustettuna folionyyteissä.
Nauti esim. pariloidun/grillatun vihreän parsan tai höyrytetyn parsakaalin, grillatun tomaatin ja ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kera.