Pese uudet perunat ja laita ne kypsymään kiehuvaan veteen tillillä maustaen. Leikkaa kesäkurpitsa (kahta väriä jos löytyy) runsaan senttimetrin viipaleiksi. Revi foliosta 4 samankokoista palaa ja taita ne kahtia. Voitele keskikohta rypsiöljyllä. Nosta kesäkurpitsapalat folioille, voitele öljyllä ja rouhaise pinnalle vähän mustapippuria ja lisää kevyt juustoraastetta. Taittele nyyteiksi. Nosta grilliin miedohkoon lämpöön. Grillaa noin 6 minuuttia. Kokeile kypsyys.
Leikkaa n. 600 g:n nahallinen lohifileepala neljään osaan. Sipaise pintaa öljyä etteivät palat tartu kiinni parilaan tai grilliin. Kypsennä mielellään parilapannulla pari minuuttia/puoli. Mausta kypsänä suolaripauksella ja mustapippurirouhaisulla.
Nauti halutessasi lisäksi tilli-kermaviilikastiketta.