Pyydä kauppiasta leikkaamaan kaksi tarpeeksi paksua pihviä, niin ne pysyvät mehevinä.
Leikkaa pieni kukkakaali neljäksi lohkoksi. Jätä kauniit vihreät lehdet paikoilleen. Suikaloi/raasta vihannesleikkurilla tai höylää perunankuorimaveitsellä kiinteästä kesäkurpitsasta ohuita pitkiä suikaleita tai lastuja.
Nosta kukkakaalilohkot höyrykattilaan tai höyrytysritilän päälle paistokasariin, jonka pohjalla kiehuu vesi. Peitä kannella ja höyrytä 4-5 minuuttia ennen kesäkurpitsan lisäämistä ja jatka höyryttämistä vielä pari minuuttia. Kesäkasvikset kypsyvät hyvin nopeasti.
Sipaise tonnikalapihvit molemmin puolin öljyllä. Kuumenna parilapannu hyvin kuumaksi ja nosta tonnikalapihvit päälle. Pariloi paksumpia pihvejä noin 1 minuuttia kummaltakin puolelta. Ohuemmille esim. pakastetonnikalapihveille riittää vähän lyhyempi aika.
Tonnikala on parhaimmillaan, kun se on sisältä vielä tumman punainen, raaka. Kun tonnikalapihvi kypsyy läpi, muuttuu se kuivaksi ja muistuttaa purkkitonnikalaa.
Mausta pihvit maustesekoituksella sekä suolaripauksella, jos siinä ei ole suolaa. Nosta kala ja kasvikset lautaselle ja nauti heti.