Huuhdo parsat. Napsauta kova alaosa etusormien ja peukaloiden välissä pois tai leikkaa veitsellä. Nosta parsat kiehuvaan suola- ja sokeriripauksella maustettuun veteen. Hyvä keittoastia on esim. paistokasari. Keitä kiehumispisteestä laskien 3-6 minuuttia. Kokeile tikulla välillä, äläkä keitä parsoja liian pehmeiksi. Nosta parsat varovasti mahdollisimman kylmään veteen jäähtymään ja hetken kuluttua pyyhkeen päälle valumaan.
Leikkaa parsat ja surimipuikot vinottain paloiksi. Ota muutama parsan nuppupää koristeeksi. Suikaloi kurkku ja leikkaa jäävuorisalaatti ohuiksi suikaleiksi ja ne edelleen muutamaan osaan. Nosta salaatti- ja kurkkusuikaleet, surimi- ja parsapalat kulhoon. Lisää suola, mustapippuri, sitruunamehu ja öljy varovasti sekoittaen. Kaada laakeaan tarjoiluvatiin ja koristele parsan nupuilla.
Kun teet salaattia isommalle joukolle esim. juhliin, sekoita vain parin ko. annoksen raaka-aineet aina kerrallaan, ettei salaatti "nuhjaannu".