Huuhdo parsat ja katkaise sormin kova kantaosa pois. Nosta kantaosat kattilaan ja lisää päälle ½ l vettä. Keitä kannen alla n. 15 minuuttia. Nosta kantapalat pois ja lisää kiehuvaa vettä niin paljon, että lientä on n. 1,3 litraa, sekä puolikas kana- tai kasvisliemikuutio.
Leikkaa parsat vinottain 3-5 osaan. Kullota hienonnettua salottisipulia öljyssä miedolla lämmöllä hetki. Lisää riisit ja kullota sekoitellen, kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää noin 4 dl lientä ja sekoita pohjaa myöden. Kun neste on imeytynyt lisää uudelleen 3 dl lientä. Keitä parsapaloja liemikattilassa 3-4 minuuttia ja nosta reikäkauhalla lautaselle odottamaan (liemeen tulee lisämakua parsoista). Lisää lientä riisien joukkoon vähitellen, kunnes riisit ovat lähes kypsiä. Muista sekoittaa esim. lastalla pohjaa myöden. Ota muutama parsan nuppupala koristeeksi ja sekoita muut risoton joukkoon ja anna kuumentua. Maista riisin kypsyys. Risotto saa olla löysää, ei vetistä eikä kuivaa. Koristele annokset parsan nupuilla ja ripottele pinnalle parmesaania.
Paista huoneenlämpöiset kalkkunan fileepihvit pullomargariinissa n. 2 min. kummaltakin puolelta risoton kypsyessä. Mausta.
Nauti lohkottujen tomaattien kanssa.