Ladataan... Ladataan...

Peruna-suppilovahverovuoka

Valmistusaineet 6:lle
2 kpl sipulia
5 tlk Puhdistettuja ja pilkottuja suppilovahveroita
2 rkl voita
2 rkl tomaattipyreetä
0.25 tl (jauhettu) valkopippurijauhetta
0.5 tl suolaa
0.5 rkl (silputtu) silputtua persiljaa
500 g Kiinteitä perunoita
3 dl vahvaa kasvislientä valeluun
Kastike
3 dl maitoa
10 viipale Mozzarellapohjaista kuorrutusraastetta
Ohjeet

Kuori ja silppua sipulit.
Kuullota sienet pannulla voissa ja lisää myös sipuli kuullottumaan. Lisää tomaattipyre ja mausteet. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi persilja.
Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Asettele perunaviipaleet ja sieniseos kerroksittain uunivuokaan niin, että sieniseosta tulee päällimmäiseksi.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla puolisen tuntia. Valele paistosta 10 minuutin välein kasvisliemellä.
Valmista kastike. Sekoita keskenään maito ja juustoraaste. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen varovasti, kunnes juusto on sulanut.
Kaada juustokastike sienipaistoksen päälle.
Alenna lämpötilaa 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20–30 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja juustokastike saanut väriä.

Vinkki

Käytä ruuanlaitossa hyväksi myös kuivattujen sienien liotusvesi. Siitä saa pohjan vaikkapa sienirisottoon.

Yksi annos sisältää 230 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":109,"alcohol":0,"protein":49,"carbohydrates":72},"weight":{"fat":11.66,"alcohol":0,"protein":11.76,"carbohydrates":17.19,"saturated_fat":7.21,"sugar":4.69,"fibre":3.13,"salt":1.65},"percent_raw":{"fat":0.4753250045166995,"alcohol":0,"protein":0.2131723241878891,"carbohydrates":0.3115026712954114},"percent":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":31},"total":{"kcal":230,"weight":57.29,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":345.52},"item_type":"recipe","recipe_id":18373,"servings":6}}

 
Sulje