Silppua sipulit. Paahda huoneenlämpöinen jauheliha ja silputtu sipuli pannulla. Suikaloi kuoritut perunat koneella tai suikalointi/raastinlevyllä. Huuhdo perunasuikaleet lävikössä juoksevan veden alla, niin saat kauniimman väristä ja herkullisempaa laatikkoa, kun perunan tärkkelys ei liisteröidy.
Sekoita isossa uunivuoassa keskenään perunasuikaleet, jauheliha-sipuliseos ja vähän sulaneet pakastevihannekset. Voit käyttää niitä pakastevihanneksia, joista pidät tai joita kotona on. Mausta kuivatuilla yrteillä, pippurilla ja suolalla tai esim. herbamarella.
Sekoita joukkoon ruokakermat ja rasvaton maito. Tasoita pinta ja kypsennä 200-225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Kokeile perunoiden kypsyys.
Nauti lisukkeeksi tuoresalaattia.