Ladataan... Ladataan...

Perunapizza

Valmistusaineet 4:lle
Pohja:
2.5 dl vettä
25 g Hiivaa
0.5 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä
Täyte:
4 kpl (keskik.) perunaa
1 kpl punasipuli
4 kynsi valkosipulinkynttä
10 rkl Creme fraichea, rasvaa 28%
1 tl timjamia
4 rkl ruokaöljyä
0.25 tl suolaa
0.25 tl pippuria
0.5 dl (raastettu) juustoraastetta
Ohjeet

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Vaivaa jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä.

Kuori perunat ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipuli.
Jaa taikina neljään osaan ja kauli ohuiksi pohjiksi. Hienonna valkosipuli. Sivele ranskankerma pohjille ja levitä päälle perunat ja sipulit. Ripottele pinnalle valkosipuli, öljyä ja mausteet ja juustoraaste. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Yksi annos sisältää 802 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":310,"alcohol":0,"protein":72,"carbohydrates":420},"weight":{"fat":34.12,"alcohol":0,"protein":17.86,"carbohydrates":104.08,"saturated_fat":10.92,"sugar":2.74,"fibre":5.97,"salt":1.29},"percent_raw":{"fat":0.38636751253234924,"alcohol":0,"protein":0.08986382275003008,"carbohydrates":0.5237686647176206},"percent":{"fat":39,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":52},"total":{"kcal":802,"weight":176.98,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":341.11},"item_type":"recipe","recipe_id":832,"servings":4}}

 
Sulje