Valmista ensin pinaatti/nokkosmuhennos. Huuhdo pinaatti tai nokkonen hyvin. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi pullomargariinissa pinnoitetussa kasarissa. Lisää ruokakerma tai vastaava. Anna hautua sen aikaa, kun huuhdot pinaatit tai nokkoset hyvin ja ryöppäät ne vedessä. Kaada vesi pois ja jäähdytä kylmäksi. Purista vesi kevyesti ja leikkaa muutamaan osaan. Lisää pinaatti tai nokkonen sipulikerman joukkoon ja anna hautua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripauksella muskottipähkinää.Voit tehdä sitä isomman annoksen ja valmistaa osasta munakkaan seuraavana päivänä. Vatkaa munat kevyesti veden kanssa sekaisin ja mausta. Kuumenna pullomargariini pinnoitetussa matalassa pannussa. Kaada munakasmassa pannuun ja vetele pohjaa pitkin puulastalla, niin massa hyytyy tasaisesti. Anna pohjan saada lopuksi väriä. Levitä täyte toiselle puolelle ja käännä toinen puoli päälle. Valuta varovasti lautaselle.
Neljän munan munakkaan voit valmistaa yhdessä isossa pannussa tai kahdessa erässä pienemmässä pannussa.
Munakkaan lisukkeeksi maistuu tomaatti ja leipä.
Voit käyttää vaihtoehtoisesti pakastepinaattia 150-300 g.
Pinaatti/nokkosmuhennos maistuu hyvin kalan kanssa.