Ladataan... Ladataan...

Pinaatti/nokkosmuhennos

Valmistusaineet 4:lle
250 g Pinaatti
75 g Salottisipuli
0.3 rkl Leivontamargariini 80 % juokseva, keskiarvo
1 prk Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
0.3 tl Ruokasuola
0.3 tl (jauhettu) Mustapippuri
Ohjeet

Huuhdo pinaatti tai nokkonen hyvin. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi pullomargariinissa pinnoitetussa kasarissa. Lisää ruokakerma tai vastaava. Anna hautua sen aikaa, kun huuhdot pinaatit tai nokkoset hyvin ja ryöppäät ne vedessä. Kaada vesi pois ja jäähdytä kylmäksi. Purista vesi kevyesti ja leikkaa muutamaan osaan. Lisää pinaatti tai nokkonen sipulikerman joukkoon ja anna hautua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripauksella muskottipähkinää.

Vinkki

Voit käyttää vaihtoehtoisesti pakastepinaattia 150-300 g.

Pinaatti/nokkosmuhennos maistuu hyvin kalan kanssa. Voit tehdä sitä isomman annoksen ja valmistaa osasta munakkaan seuraavana päivänä.

Yksi annos sisältää 56 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":33,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":15},"weight":{"fat":3.58,"alcohol":0,"protein":1.95,"carbohydrates":3.58,"saturated_fat":0.89,"sugar":1,"fibre":1.55,"salt":0.77},"percent_raw":{"fat":0.592950652916415,"alcohol":0,"protein":0.1436995013190648,"carbohydrates":0.26334984576452003},"percent":{"fat":59,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":26},"total":{"kcal":55,"weight":13.32,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":145.42},"item_type":"recipe","recipe_id":1023884,"servings":4}}

 
Sulje