Sulata ja valuta pinaatti.
Sekoita massan ainekset tasaiseksi. Kaada puolet seoksesta kahteen voideltuun 1 1/2 litran vetoiseen vuokaan.
Levitä päälle kerros tuoreita pinaatinlehtiä, ohuiksi viipaleiksi leikattua vuohenjuustoa, aurinkokuivattuja tomaatinpaloja ja lopuksi kerros pinaattia. Kaada päälle loput massasta.
Paista vesihauteessa lohipateen tapaan 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kumoa kypsät pateet vuoista.
Koristele ennen tarjoilua tuoreella pinaatilla ja retiiseillä.
Tee näyttävät retiisikukat leikkaamalla terävällä juuresveitsellä kaarevia viiltoja kärjestä kohti retiisin tyveä. Laita leikatut retiisit odottaman kylmään veteen, niin ne aukeavat kukkamaisiksi koristeiksi. Annoksesta tulee kaksi pateeta.