Leikkaa kuorittu sipuli ja porkkana ohuiksi viipaleiksi. Mittaa kattilaan vesi, omenaviinietikka, sokeri ja halutessasi muutama kokonainen maustepippuri. Kiehauta liemi ja lisää joukkoon porkkana- ja sipuliviipaleet. Jäähdytä vesihauteessa tai ulkona. Rouhi kokonaiset maustepippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi. Älä käytä silliin hienoksi jauhettua maustepippuria. Maustepippurissa on makeutta, jota muissa pippureissa ei ole.
Poista sillifileet paketista ja kuivaa ne talouspaperilla tai huuhdo kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Paloittele fileet parin cm:n suupaloiksi. Nosta palat veistä tai lastaa apuna käyttäen tasapohjaiseen tarjoiluvatiin. Kaada päälle KYLMÄ liemi sekä siinä olevat porkkana- ja sipuliviipaleet. Lisää pinnalle rouhittua maustepippuria sekä kokonaisia rose- ja viherpippureita. Ripottele pinnalle vähän persiljaa tai tilliä tarjolle tuotaessa.