Ladataan... Ladataan...

Porkkana-kyssäkaalilisuke

Valmistusaineet 4:lle
300 g Porkkana
300 g Kyssäkaali kaalirapi
100 g Sipuli
6 tl Rypsiöljy
0.2 dl Vesi
0.2 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
2 rkl Rosmariini, tuore
Ohjeet

Kuori kyssäkaali, porkkanat ja sipuli. Painot ovat kuorituista kasviksista. Leikkaa porkkanat vinottain viipaleiksi, kyssäkaali puolen sentin viipaleiksi ja edelleen paloiksi ja sipuli kapeiksi lohkoiksi.

Kuumenna pannu, paistokasari tai vokki öljyn kanssa. Lisää sipulit ja porkkanat ja kuullota hetken aikaa ennen kyssäkaalipalojen lisäämistä. Vokkaa hetken aikaa käännellen ja lisää joukkoon tilkka vettä. Anna hautua kannen alla muutama minuutti. Jätä kasvikset kuitenkin rapsakoiksi. Mausta suolaripauksella, mustapippurilla myllystä ja yrteillä esim. rosmariinilla ja/tai lipsitkalla.

Vinkki

Lisuke sopii sekä lihan, broilerin että kalan kanssa ja maistuu sellaisenaankin hyvän leivän kera.

Yksi annos sisältää 107 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":65,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":35},"weight":{"fat":7.16,"alcohol":0,"protein":1.8,"carbohydrates":8.59,"saturated_fat":0.41,"sugar":8.35,"fibre":3.98,"salt":0.32},"percent_raw":{"fat":0.6077776218216903,"alcohol":0,"protein":0.06810998128133784,"carbohydrates":0.32411239689697185},"percent":{"fat":61,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":32},"total":{"kcal":107,"weight":30.610000000000003,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":188.13},"item_type":"recipe","recipe_id":1024683,"servings":4}}

 
Sulje