Ladataan... Ladataan...

Porkkana-spelttisämpylät

Valmistusaineet 4:lle
5 dl vettä
1 pala Hiivaa
3 dl (raastettu) porkkanaraastetta
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokaöljyä
Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanaraaste, siirappi, suola ja speltti. Sekoita.
Alusta loput jauhot vähän kerrallaan vuorotellen rasvan kanssa. Käytä jauhoja sen verran, että taikina on pehmeää ja kimmoisaa, mutta irtoaa kulhon reunoista. Jauhojen määrä saattaa vaihdella laadun mukaan. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Leivo kaksi leipää tai sämpylöitä ja kohota 20–30 minuuttia liinan alla.
Voitele vedellä, ripottele pinnalle halutessasi esimerkiksi leseitä ja paista leipiä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Yksi annos sisältää 683 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":218,"alcohol":0,"protein":61,"carbohydrates":404},"weight":{"fat":24.15,"alcohol":0,"protein":15.09,"carbohydrates":100.51,"saturated_fat":2.87,"sugar":9.92,"fibre":6.19,"salt":1.54},"percent_raw":{"fat":0.3197349259537108,"alcohol":0,"protein":0.08879061072364453,"carbohydrates":0.5914744633226448},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":59},"total":{"kcal":683,"weight":160.26999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":332.06},"item_type":"recipe","recipe_id":184,"servings":4}}

 
Sulje