1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Yhdistä suola, leseet
ja siemenet. Lisää ne hiivaseokseen öljyn ja porkkanaraasteen kanssa.
Sekoita joukkoon grahamjauhot. Lisää vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan koko ajan vaivaten. Voit käyttää apuna sähkövatkaimen taikinakoukkuja. Taikina on valmista, kun se tuntuu sileältä ja irtoaa helposti kulhosta.
Anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
2. Nosta taikina jauhotetulle työtasolle ja jaa 12 osaan. Pyöritä
niistä palloja ja palloista tankoja.
3. Tee tangoista solmut. Anna solmujen kohota liinan alla noin 25 minuuttia. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskiosassa 10–12 minuuttia.
Taikinasta tulee noin 12 solmua. Yhden sämpylän hinnaksi tulee noin 20 senttiä.